top of page

Image Wear ja Pirkanmaan kierrätyskeskus aloittivat yhteistyön

Jari Hakala 13.6.2023


Image Wear ja Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry ovat aloittaneet yhteistyön käytöstä poistuneiden työvaatteiden hyödyntämisessä uudelleenkäytöllä. Vaikka työvaatteet poistuvat käytöstä, ne eivät aina ole vielä elinkaarensa päässä. Kun yrityksen työvaatteiden ilme muuttuu tai työntekijä lähtee, työnantajan käsiin jää vaatteita, joita joku muu vielä pystyisi hyödyntämään.


Kierrätyskeskus myy uudelleenkäytettävät tuotteet

Logottomat, uudelleenkäyttöön sopivat tuotteet lahjoitetaan kierrätyskeskukselle myyntiin. Kierrätyskeskus myy ne Nekalan toimipisteensä alakertaan keväällä 2023 avatussa Löytökellarissa.Jos vaatteessa on yrityksen logo tai se ei jostain muusta syystä sovellu myyntiin, kierrätyskeskus toimittaa ne 1000 kg:n minimierissä Image Wearin Liedon toimipisteeseen paalattavaksi. Liedosta vaatteet lähtevät 10 000 kg:n kierrätyserissä yhteistyökumppanille, joka valmistaa niistä Cliff®-kierrätyskomposiittituotteita.Pirkanmaan kierrätyskeskuksen projektikoordinaattori Jari Hakala on innoissaan hankkeesta: ”Tämä on hieno pilottihanke, ja toivon, että tämä onnistuu. Olen innoissani, kun tuotteita – olivatpa ne sitten tekstiiliä, työvaatteita tai muuta tavaraa – saadaan uudelleenkäyttöön.


Uudelleenkäytössä tuotteet pystytään hyödyntämään 100 %:sti ja se näkyy myös hiilijalanjäljessä. Kierrätys uusiksi materiaaleiksi ja tuotteiksikin on hieno asia, mutta hyötysuhde on heikompi verrattuna tuotteen uudelleenkäyttöön.”Yorumlar


bottom of page